لیفت لثه چیست؟

لیفت لثه که به آن جینجیوکتومی(gingivectomy) نیز می گویند، جزء خدمات ترمیم و زیبایی دندان بوده که از طریق تناسب خط لثه باعث اصلاح طرح لبخند وافزایش اعتماد به نفس فرد می شود.

علت عدم تناسب لثه ها چیست؟
عوامل متعددی می تواند باعث پایین یا بالا بودن لثه ها باشد. لثه هایی که بخش بزرگی از دندان ها را می پوشانند باعث کوچک به نظر رسیدن دندان ها می شوند. این مشکل اغلب ناشی از نوعی بیماری خاص، مصرف برخی داروها و یا ژنتیک فرد می باشد.

تحلیل لثه

لثه های عقب رفته معمولا دندان ها را بلند تر از حد معمول نشان می دهند و ناشی از تحلیل رفتن لثه ها می شوند. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که بافت لثه عقب نشینی کند به طوری که ریشه ی دندان نمایان شود. تحلیل لثه ها نه تنها باعث بلند دیده شدن دندان ها می شود، بلکه می تواند مشکلاتی مانند کرم خوردگی و حتی افتادن دندان را نیز به دنبال داشته باشد. همچنین تحلیل لثه ها می تواند از علائم بیماری پریودنتیت باشد که عبارت است از ضعیف شدن ساختار های حمایتی دندان (لثه ها و استخوان).

لیفت لثه چگونه انجام می شود؟
قبل از شروع روند لیفت لثه، دندانپزشک جلسه ی مشاوره ای با بیمار می گذارد تا وی را از نحوه انجام کار و مشکلات و غیره آگاه کند و خواسته های بیمار را بشنود. همچنین در این جلسه ممکن است دندانپزشک با خودکار محل قرارگیری خط لثه، پس از لیفتینگ را علامت گذاری کند تا بیمار بتواند تا حدودی از نتیجه نهایی مطلع شود.

لیفت لثه معمولا در یک جلسه انجام می گیرد و با بی حسی کردن موضعی بافت های نرم دهان آغاز می شود و سپس با اثر کردن بی حسی، کار تراش دادن و شکل دهی به لثه ها آغاز می شود. این کار ممکن است با تیغ جراحی یا لیزر انجام گیرد که استفاده از لیزر یا الکتروسرجری به دلیل بهبودی بسیار سریع بافت ها، به شدت توصیه می شود و ما در ادامه به توضیح این روش می پردازیم.

در برخی موارد، کار به اینجا ختم نمی شود و لازم است دندانپزشک لثه ها را از استخوان جدا کند، و پس از تراش دادن استخوان، بار دیگر آنها را بالاتر از جای قبلی قرار دهد.

برخلاف دیگر جراحی های دهان و دندان، پس از لیفت لثه نیازی به چند روز استراحت در خانه یا خوردن مسکن های قوی نیست. لثه ها ممکن است پس از الکتروسرجری یا لیزر دچار درد و ورم شده و کمی حساس شوند اما مانع خوردن یا آشامیدن بیمار نمی شوند. برخی بیماران که کمی احساس درد می کنند، می توانند از یک مسکن خفیف مانند ایبوپروفن استفاده کنند.

بهتر است بیمار تا چند روز از تحریک لثه ها با مصرف غذاهای سفت، تند و چسبنده خودداری کند تا لثه ها بتوانند به طور کامل بهبود پیدا کنند. همچنین سعی کنید به آرامی مسواک بزنید و از نخ دندان نیز تا حد امکان استفاده نکنید. می توانید در این مدت برای جلوگیری از عفونت لثه ها، از دهان شویه های آنتی باکتریال استفاده کنید.

آیا لیفت لثه درد دارد؟
از آنجایی که محل انجام لیفتینگ کاملا بی حس می شود و به افرادی که اضطراب بیشتری دارند نیز آرام بخش تزریق می شود، بیمار دردی احساس نمی کند. امروزه با الکتروسرجری و لیزر های پیشرفته لیفت لثه بسیار آسان تر و راحت تر از گذشته انجام می گیرد.

منبع:.dorrclinic


برچسب‌ها: ،

بازدید:

[ ]